Tanker bag forløb

Læs forløbet igennem inden du læser tankerne (vejledningen)

'Forløbet Historien om julemærket' er lavet som et kort forløb i historie på 5.-6.klassetrin. Ideen er,  at det er et produktorienteret forløb, hvor eleverne i sidste ende skal opnå viden således de kan argumente og fortælle om julemærket, herunder historisk baggrund - samt lave eget julemærke og inddrage dette i et Powtoon.

Anvendelsesmuligheder

Bloggen kan enten bruges som flipped classroom, hvor eleverne får til opgave selve at arbejde med bloggen uden en egentlig introduktion.
Jeg vil dog foretrække at smide bloggen op på smartboard og bruge dette som et teaser samt at vise et rigtigt julemærke. Herefter vil jeg have, at eleverne skal arbejde selvstændigt med bloggen. Jeg vil dog læse introen op i klassen og lægge vægt på det produktorientede i selve forløbet. Dette gør, at eleverne i højere grad kan se meningen med f.eks. at tage noter, sådan at de kan bruges i Powtoon - og herefter udarbejde julemærke.
Forløbet et begnet til 6. lektioner og lægger op til at bruges i et jule-forløb i historie.

OBS: Har I ikke lavet en kanal til jeres klasse på skoletube, så få lavet det. Så er det nemmere når der skal fremvises noget i klassen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Historien om Julemærket

📍#004 At undervise med teknologier - og med micro:bit

📍#005 LMS - som stillads for læringsdesign

📍#007 Refleksion af undervisningsforløbet

🎡Design en forlystelsespark med Micro:bit 🎠🎪

📍#002 Hvad vil det sige 'at programmere'?

📍#001 Intro - praksiserfaring og problemstillinger

📍#003 21st Century Learning Skills

📍#006 Planlægning af læringsdesign

📍#008 I et organisatorisk perspektiv