📍#002 Hvad vil det sige 'at programmere'?

Programmer
Programmere
Programmering
            Kodning
            Kode


Går man ind på wikipedia står der:

Programmering går ud på at udvikle computerprogrammer (software) til elektronisk databehandling på en computer ved hjælp af et programmeringssprog.


Der er altså tale om et nyt sprog eleverne skal lærer. 


Vores verden er blevet digitaliseret og vi arbejder med begrebet 'digital borger'. Overalt træder teknologien frem, og hjælper vores hverdag på forskellige måder. Som digital borger i et digitalt samfund kræver det, at vi forstår omverden og kan arbejde i den. Vores elever, som jo er indfødte it-brugere, vil have en anden tilgang end os der ikke er indfødte.

Alle vores digitale værktøjer og devices bygger på programmering, dog er det slet ikke nødvendigt at kunne programmere for at deltage i vores globaliserede verden. Men hvis vi skal kunne deltage som kompetente medborgere der det imidlertidligt ikke nok kun at kunne anvende digitale værktøjer, vi må forstå dem!
Vi må forstå programmerings handlingsmønstre, og de logistiske principper der ligger bag. Herunder den algoritmiske tænkning.


....Hello little Micro:bit

Er det ikke bare en printplade?
Billedresultat for microbit
Jo, det må man sige - og meget mere! 
BBC skriver: 
"A collaboration between 29 partners, the BBC micro:bit is the BBC's most ambitious education initiative in 30 years, with an ambition to inspire digital creativity and develop a new generation of tech pioneers.
The UK currently faces a critical skills shortage in the technology sector and the BBC and partners aim to help change that"
BBC giver desuden en micro:bit til alle 7-årig børn. I Danmark var det DR der gik ind i samarbejdet med Microbit, som var med til at lancerer dem til danske skoleelever. 
Med microbitten, som er en lille lommestørrelse, kan man på en computer eller tablet programmere - altså lave data, som man så overfører til Microbitten. Herefter vil den data man har lavet fremkomme på Microbitten. De 5 x 5 dioder, kan kommunikere det ønskede, og ved at sætte motorer, knapper mm til, vil den kunne laves om til hvad end fantasien begærer. 
Når vi snakker om programmering kan man programmere på forskellige måder, hvor man med microbitten lærere at blokprogrammere - hvilket gøres inde på makecode.

LITTERATURLISTE

Christensen, E. P. & Erkmann, M. (2017) Programmering i praksis: - didaktiske design og læringspotentialer i grundskolen, Dafolo


NÆSTE SIDE➡️

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Historien om Julemærket

📍#004 At undervise med teknologier - og med micro:bit

📍#005 LMS - som stillads for læringsdesign

📍#007 Refleksion af undervisningsforløbet

🎡Design en forlystelsespark med Micro:bit 🎠🎪

📍#001 Intro - praksiserfaring og problemstillinger

📍#003 21st Century Learning Skills

📍#006 Planlægning af læringsdesign

📍#008 I et organisatorisk perspektiv